Viata sexuala sanatoasa


O relatie de cuplu benefica si o un stil de viata sanatos presupun o viata sexuala sanatoasa. Beneficiile sunt numeroase, atat de ordin fizic cat si psihic si afectiv:

Numeroase studii au demonstrat faptul ca o viata sexuala regulata (minim 3 partide de sex pe saptamana), duc la arderea a 7500 calorii in decurs de un an.

Dupa o noapte de sex cantitate de oxigen din celule este mult mai mare, organele functionand astfel la capacitate optima.

A face dragoste in mod regulat duce la reglarea nivelului de colesterol din corp.

Sexul reduce discomfortul cauzat de durerea de cap sau tensiunea arteriala, datorita endorfinelor eliminate in timpul orgasmului. Ejacularile regulate protejeaza sanatatea prostatei.

Sexul este o metoda placuta si la indemana de inlaturare a stresului. In momentul orgasmului inima bate mai tare, muschii sunt incordati, iar in final intreg sistemul nervos se relaxeaza.

In cadrul relatiei de cuplu, viata sexuala intareste sentimentele si atasamentul fata de celalalt, datorita oxitocinei, numit si "hormonul iubirii", care se produce in timpul sexului.

Ca urmare a vietii sexuale regulate, nivelul de estrogen si testosteron cresc, protejand sanatatea inimii si intarind muschii si oasele.

Sexul satisface o multitudine de necesitati fizice si emotionale, totusi se intampla uneori daotorita stresului, oboselii, alimentatiei sa ramana anumite frustrari sau chiar anxietate de pe urma actului sexual, datorate unei erectii insuficiente sau a ejacularii precoce. In acest scop existe diverse solutii, la indemana oricui, pentru a avea o viata sexuala sanatoasa.